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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Roraima.
Data corrente:  19/06/2006
Data da última atualização:  29/04/2022
Autoria:  OLIVEIRA JUNIOR, M. C. M. de; BARBOSA, R. I.
Afiliação:  MOISES CORDEIRO MOURAO DE OLIVEIRA, CPAF-RR.
Título:  Biotecnologia do caimbé [ Curatella americana L. (Dilleniaceae)] (i): Distribuições de probabilidade de parâmetros dendrométricos.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  Boa Vista, RR : Embrapa Roraima, 2005.
Páginas:  8 p.
Série:  (Embrapa Roraima. Comunicado Técnico, 18).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Caimbé.
Thesagro:  Biotecnologia.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Roraima (CPAF-RR)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-RR6439 - 1UMTFL - --2006.004272006.00427
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  26/12/2017
Data da última atualização:  26/12/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  COELHO, S. V. B; ROSA, S. D. V. F. da; FERNANDES, J. S.
Afiliação:  STEFANIA VILAS BOAS COELHO, DA/UFLA; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, SAPC; JOANA SOUZA FERNANDES, DA/UFLA.
Título:  Cryopreservation of coffee seeds: a simplified method.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Seed Science and Techology, v. 45, n. 3, p. 1-12, 2017.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Coffee seeds are sensitive to desiccation and to storage. Advances in the technique of cryopreservation of these seeds have been achieved in recent years, and the aim of this study was to evaluate Coffea arabica seeds cryopreserved through direct immersion in liquid nitrogen after rapid and slow drying. Seeds of the cultivars ?Arara?, ?Catiguá?, ?Catuaí Amarelo? and ?Mundo Novo? underwent rapid and slow drying to 20% moisture content (dry basis); they were then immersed in liquid nitrogen for 24 hours and after that, reheated in a water bath. C. arabica seeds have better physiological quality after slow drying, but rapid drying is better for cryopreservation of these seeds. The seeds of the cultivars investigated have different levels of tolerance, but all can be cryopreserved; ?Catuaí Amarelo? is the most tolerant and ?Arara? the most sensitive to cryopreservation, regardless of the drying speed. The activity of the enzymes catalase, peroxidase and esterase increased after drying and after cryopreservation. Rapid drying in silica gel to 20% moisture content, followed by direct immersion in liquid nitrogen, allows cryopreservation of coffee seeds in a fast, simple and economical manner.
Thesagro:  Coffea Arábica.
Thesaurus NAL:  Ex situ conservation; Genetic variation; Germplasm; Plant genetic resources.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/169797/1/Cryopreservation-of-coffee-seeds-a-simplified-method.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1248 - 1UPCAP - DD
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